Welkom!
Agenda

 ;

Beste bezoeker!

Ik verwelkom je van harte op mijn site, waar je massa's informatie vindt over mijn werk. Dat valt grosso modo in twee delen uiteen: ik ben zowel freelance schrijver, journalist als biologisch tuinier.

 

Informatie over Biologische moestuincursussen en masterclasses

Ook in 2018 geef ik op verschillende locaties workshops, cursussen en masterclasses:

Cursussen Biologisch Moestuinieren

Masterclasses Biodynamisch Moestunieren

Masterclasses Permacultuur
Praktijkdag Biologisch Moestuinieren
Diverse Moestuinworkshops

Meer informatie over locaties en data.

Vraag het uitgebreide infoformulier aan via:
alma@degroeneluwte.nl of almahuisken@xs4all.nl

Of kijk voor meer informatie op de site van De Groene Luwte
Of meld je direct aan.


NIEUW! Onder het kopje LEZINGEN vind je onderwerpen waarover ik graag voordrachten houd. Misschien ook wel voor jouw tuinclub of organisatie?

Vroeger...

Vroeger - voor ik van schrijven mijn beroep maakte - was ik o.a. docent Engels, natuurvoedingswinkelier en marketeer in de media. Sinds 1995 schrijf ik op freelance basis, met als specialismen: culinaire zaken, reizen, tuinieren, natuur en ecologie. In het verleden deed ik dat o.a. voor dagblad Trouw, het Algemeen Dagblad, NRC Handelsblad, Elle Eten en het Financieele Dagblad. Ik leverde vaste columns, interviews, dagelijkse recepten, tuinverhalen, dossierstukken en grote culinaire en reisreportages.

Wat volgde...

Cover Dichter bij de bij - Alma Huisken In 1998 verscheen mijn debuut De Aardappel, gevolgd door nog meer boeken.
Op een rijtje: De Aardappel, Eten (100 favoriete recepten), Groente, La Rive (de smaak van Het Amstel) (alledrie met foto's van Bart van Leuven).

Daarna maakte ik enkele tuin/kook/natuurboeken, samen met fotografe Doortje Stellwagen: Groentje in de moestuin (2002), Van het land (2008) en Met mest en vork (2012).
In 2015 kwam er een volledig herziene en verrijkte versie van Groentje in de moestuin uit.
In  het voorjaar van 2017 verscheen Dichter bij de bij.
Uiteraard kun je de boeken Groentje in de moestuin, Van het land, Met mest en vork en Dichter bij de bij via de webshop van De Groene Luwte bestellen. Je ontvangt dan een gesigneerd exemplaar met een kleine attentie van ons erbij.

De laatste tijd...

De laatste jaren lever ik zeer regelmatig bijdragen aan Groei & Bloei, Tuinseizoen en LandIdee. Als columnist kun je mij af en toe lezen in OnzeEigenTuin. Ik werk ook in opdracht voor verschillende organisaties, zoals het Bijenfonds.
Zijnde 'Engelse juf' vertaal ik vanuit het Engels, onder meer voor uitgeverij Christofoor.

En ook... lezingen

Ik verzorg met veel plezier en verve voordrachten en presentaties. Voor boekingen kun je mij rechtstreeks bellen of mailen.
Meer informatie over de mogelijkheden, het tarief en de inhoud van lezingen of presentaties lees je hier

Alma de biologische tuinier

Samen met Doortje Stellwagen ben ik eigenaar van het groene bedrijf De Groene Luwte (1 ha.) in Molenrij, Noord-Groningen.

De Groene Luwte is een ecologische landschapstuin met een biodynamisch beheerde moestuin en bLogo van De Groene Luwteoomgaard met levende have (kippen, ganzen, eenden en bijen).
Tevens is er een tuinwinkel, een webwinkel, table d'hôte De Groene Tafel, en op de mooiste plek in onze tuin staat bio B&B Het Groene Huisje.
Voor alle informatie die De Groene Luwte en Het Groene Huisje betreft (incl. Open Dagen en de Biologische Moestuincursus) verwijs ik je graag naar www.degroeneluwte.nl

Veel plezier op de sites!


Hartelijke groet van

CONTACT MET ALMA & DE GROENE LUWTE


Alma Huisken | De Groene Luwte
Mosterdpad 1
9977 SL Molenrij (Gr.),
T: 0595 - 48 15 80
T: 0595 - 48 70 42 voor De Groene Luwte
E: almahuisken@xs4all.nl
E: alma@degroeneluwte.nl
I: www.degroeneluwte.nl

In verband met mijn uiteenlopende werkzaamheden kunt u mij het beste 's ochtends bereiken, pakweg tussen 09.00 en 12.00 uur.
Als ik de telefoon niet aanneem, spreekt u dan vooral een boodschap met uw telefoonnummer in op mijn antwoordapparaat, ik bel u zo snel mogelijk terug.

Meestal gaat mailen het snelst!

Alle foto's op deze site:
copyright Doortje Stellwagen, www.doortjestellwagenfotografie.nl
uitgezonderd: ''Alma in haar ekowinkel'' (Anne-Mieke Zaat), ''kat op bruggetje'' en 'kippen in het groen'' (Tine Walberg-Keuning) en ''Heligan Gardens'' (Heligan Gardens). Filmpje: Els Peek.

   
Copyright © Alma Huisken 2003 - 2017 All Rights Reserved. | contact | colofon | disclaimer